Régebbi és újabb események - leginkább utódaimnak

Papa project

Papa project

Karácsony, Szilveszter, 2021 Újév

Boldog Új Esztendőt!

2021. január 02. - oktata

Megvolt a 70. Karácsonyom, Szilveszterem és Újévem. Magát az elmúlt évet a Covid-19 vírus miatti korlátozások rendesen hazavágták, de azért voltak emlékezetes és szép napok is. A most már szokásos szilveszteri - újévi motorozást sikerült megvalósítani, hála a tűrhető időnek. Közel 80 km, mindkét moci megjáratásával.inkedchristmas_photo_facebook_cover_li.jpg

 Az elmúlt évet képgalériával foglalom össze, ami önmagában is elég lenne újévi blogbejegyzésnek. Azért néhány dologra kitérnék. Családi szinten a koronavírust szerencsésen kibekkeltük eddig. A közelebbi ismerősi körben előforduló néhány eset is viszonylag enyhe lefolyású volt. Amennyire lehetett, próbáltunk normálisan élni. Évtizedek óta először fordult elő, hogy nem voltunk külföldön. A karácsony és szilveszter is eddig soha meg nem történt formában zajlott.  

Az unokák teszik a dolgukat, nőnek, néha rosszalkodnak, ketten már iskolába járnak. Aranyosak. Sajnos idén keveset és akkor is többnyire "távolságtartva" találkoztunk. Kivétel a nyári balatoni 2 hét, ami szuper volt. Viszont Viberen szinte napi szintűvé vált a kapcsolattartás. Mese, távtesi stb. egyaránt volt terítéken. Néha még a Dédihez - aki a körülményekhez képest egész jól van - is felvisszük a telót.

Motorozás is volt természetesen, szinte az egész évben. A januári bokatöréstől eltekintve minden rendben ment, bőven túl vagyok "időskori" motorozásom tízezredik kilométerén. Bekövetkezett az első igazi vészfékezésem (keresztben kifordultak elém), és volt egyszer egy hajszálnyi kisodródásom is. Mindegyik kezelhető szinten maradt. Összességében tartottam magamat ahhoz, hogy ne legyen olyan momentuma a motorozásomnak, amire utólag az "ezt talán nem kellett volna" kitétel megfordulna a fejemben. (Kivétel persze a januári jégmotorozás.) Komolyabb, több napos túrákra nem vállalkoztam. Az 50-100 km-es környékemet és a Balaton felvidéket viszont alaposan bejártam. Kicsit benéztem a Mátrába és az Őrségbe is.

A nyelvtanulást nem hagytam abba. A Duolingo angol kurzusát már februárban befejeztem, azóta magyarul tanulok angolról. Ami borzalmas, mármint az a féle "újmagyar" nyelv. Olyan nincs a valóságban. Ezért kénytelen voltam más kurzusokkal is kikezdeni, azok normálisak (német-angol, angol-német, kikacsintás az oroszra és a japánra).

Bloggal és vloggal keveset foglalkozok. Azért tavaly is volt néhány címoldalra került posztom. Nem nagy ügy címoldalra kerülni, csak akkor jönni fognak a negatív, esetenként kiírtandó kommentek, megjelennek a trollok. Eddig kettőt kellett letiltanom. Mindegyik tényleg beteg volt. Nem kell velük vitázni, ki kell tiltani és csókolom.

Megemlíteném még, hogy a 12 éve meglévő Facebook oldalamat sikerült elveszítenem. Kétszer is feltörték, végül letiltották, és nem sikerült visszaszereznem. Igazából a hírfolyamot és a történeteket sajnálom, bár ezen túl érdemi adatvesztésem nem volt.

A szilvesztert viszont bearanyozta a több órás Zoom-olás az öregbúvárokkal. Összesen 14-en vettünk részt rajta az ország különböző részeiből, meg még az USA nyugati partjáról is. Nagyon élveztem az egészet.

Végül boldog és vírus, valamint egészségügy mentes új esztendőt Mindenkinek!

A bejegyzés trackback címe:

https://papaproject.blog.hu/api/trackback/id/tr8016368946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása